Working offline

Working offline, a forum discussion on Cleverscope Mixed Signal USB Oscilloscopes. Join us for more discussions on Working offline on our Questions forum.

Back to Forum Index : Back to Questions   RSS
Guest

12th February
Posts: 11

Hi Bart,

Yesterday I made an ensemble of scope measurements with the CS328A and saved the waveforms as binary files, with the intent of organizing them later for a presentation.

In the evening, I booted up the program on my laptop at home (without the hardware), and tried loading one of the binaries in. It acted like it was successful (no error messages) but no trace was displayed.

Is it not possible to work in offline mode like this? Or is it necessary to have the measurement hardware attached to even do that?

Thanks,
John
bartschroder

12th February
Posts: 448

Hello John,
You should be able to do exactly as you describe, and open a binary file off line, without the need for a connected unit. We will check this out..

Regards,
Bart
rhcarter rhcarter

12th February
Posts: 85

Hi John,
Can you please tell me the version of the application you are using at both locations

Thanks
Roger
[editor:html]  
Guest

13th February
Posts: 11

Thanks for your prompt reponse, guys. It's version v4.69993 . Bart was kind enough to add FRA access to the DDE code for me in this version, so I deleted all others.

Bests,
John
Kane

15th February
Posts: 4

Hi John,
I will look at this issue today. And yes opening the binary files should open and display the waveforms when offline. I will be in touch!
Regards,
Kane.
Guest

16th February
Posts: 11

Thanks Kane, looking forward to your results!
John
Guest

20th February
Posts: 11

Are you still looking, or did you find something?
Guest

5th March
Posts: 11

Anything, guys? This matter seems to have been dropped...
Kane

5th March
Posts: 4

Hello John,
Apologies for not getting back to you sooner.

I tested this function on 4.69993 on a couple of machines. It worked fine here. I intended to investigate further but I got sidetracked, I am sorry.

Can you please check that you are opening the binary file via "File/Open from Binary..."? If you use "File/Open...", then that will not open the binary file.

I have attached an image showing the correct menu open.

Let me know how you get on,
thanks,
Kane.
Guest

5th March
Posts: 11

Thanks Kane. Yes, I was using Open from Binary. I'll try it again tonight just to make sure I wasn't making a dumb mistake.
Kane

5th March
Posts: 4

If the binary files do not open, could you send them to me kane.evans-mcleod@cleverscope.com to check there is nothing wrong with the files themselves.

Thanks,
Kane.
Guest

5th March
Posts: 11

Hi Kane,

Well I don't know what I was doing wrong, but it is working fine now. So sorry for the hassle... :(

Thank you,
John
Kane

5th March
Posts: 4

Don't apologise. If a user has a complication (misunderstanding or otherwise) it is good to know about it so perhaps we can see things from their perspective and perhaps make improvements!
All the best,
Kane.
Back to Forum Index : Back to Questions   RSS
You must be logged in to post a reply



You need to Register or Log In before posting on these forums.

×

Your shopping cart is empty.